Panikknapp

Modulen Panikknapp kan med fördel användas på sidor med känsligt innehåll, och tillåter besökaren att snabbt lämna sidan samtidigt som den aktuella sidan plockas bort vid klick på bakåt-knappen.

Utseende

Modulen presenterar en knapp som bygger på SiteVisions komponentramverk Envision. Detta innebär att ni själva har möjlighet att anpassa knappens utseende genom webbplatsens inställningar för Envision.

Mer information om detta finns att läsa på SiteVisions Hjälpwebblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Konfiguration

Modulen har inställningar för att anpassa knapptext, ange externt länkmål för knappen samt ställa in om historik för den besökta sidan ska raderas eller inte.

Inställningsmöjligheter för panikknapp

Knapptext

Under fältet "Knapptext" anger du den text som ska visas i knappen. Om du lämnar fältet tomt kommer en standardtext att visas. Observera att knapptext inte kommer att översättas automatiskt om du manuellt anger text, utan då rekommenderar vi att ni placerar en modul per språk och därmed ställer in översättningar på egen hand.

Länkmål

Här har ni möjligheten att ange en extern länkadress dit panikknappen ska ta besökaren. Lämnar ni detta fält tomt används standardlänken.

Radera historik

Om ni klickar i alternativet "Radera nuvarande sida från historiken om möjligt" så kommer det inte gå att backa tillbaka till sidan efter att besökaren klickat på knappen. Bakåtknappen kommer fortfarande att vara aktiv, men leda till sidan som besöktes innan den lämnade sidan. Observera att detta endast fungerar för besökare som har JavaScript aktiverat i sin webbläsare.