Folkpool lanserar ny hemsida inför badsäsongen

2018-05-16

I mars 2018 sjösatte Folkpool sin nya webb för att inspirera sina kunder. "Det var dags för en ny fräsch webbplats i samband med firandet av Folkpools 50-års jubileum", berättar Linda Hamrén från Folkpool.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling

Om Folkpool

Folkpool AB är ett familjeföretag som har varit verksamma sedan 1968 med affärsidén att sälja pooler och spabad genom ett rikstäckande nät av utbildade och kunniga återförsäljare. De säljer pooler i olika former, storlekar och material som är anpassade efter det nordiska klimatet.

Folkpool AB ville öka sin service gentemot sina kunder och lanserade därför 2009 sin e-handel Badbutiken.se, med ett av marknadens bredaste sortiment av produkter till pool och spaanläggningar.

Ny hemsida - badbutiken har flyttat in hos Folkpool

Under hösten 2017 började arbetet med en ny webbplats, där fokus har varit att driva kampanjer, inspiration och försäljning hos Folkpool. De ville få till en modern sida där man även enkelt skulle kunna handla i webbshopen.

Utmaningen låg i att integrera, den tidigare separata, webbshopen med folkpool.se och få en gemensam webbplats för inspiration, information och e-handel.

Linda Hamrén, digital marknadsföring Folkpool

En rolig del av utvecklingen hos oss var att interagera webbshopen i Sitevision. EpicVision har tagit fram ett API som hämtar data från Folkpools marknadssystem Visma, och vi på Limepark använder sedan detta API för att presentera innehållet i Sitevision.

David hos oss på Limepark beskriver kort designarbetet: Då inspiration är en stor del av webbplatsens syfte så har vi använt oss av stora bilder som ska förmedla badglädje. Vi har även kombinerat det hela med Folkpools uppdaterade grafiska profil med nya färger och typsnitt. Vi har även jobbat med att dela upp sidan i olika block för att hjälpa besökaren att ta till sig informationen på bästa sätt.

Samtidigt jobbade Folkpool med att flytta allt sitt innehåll från Wordpress till Sitevision, och nya folkpool.se lanserades i mars 2018.

Limepark förstod våra önskemål och har levererat på en hög professionell nivå med en grafisk känsla som är väldigt viktig för våra produkter.

Linda Hamrén, digital marknadsföring Folkpool

Kika gärna in på nya sidan www.folkpool.se Länk till annan webbplats.

Vi på Limepark är glada över ett lyckat och roligt samarbete. Vi önskar Folkpool ett stort lycka till och hoppas på en fantastisk sommar med schysst badväder!

Artikeln är skriven av: Evylyn Pettersson Projektledare och webbutvecklare evylyn@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?