O-ringen lanserar ny webbplats

2015-07-03

Med nästan 17000 deltagare i åldrarna 5-95 år som gör 67700 etappstarter över 8 tävlingar så är O-ringen världens största orienteringsäventyr. När webbplatsen under sommaren skulle nylanseras fick Limepark uppdraget att ta fram grafisk form och skapa den nya responsiva webbplatsen i Sitevision.

I dagarna har O-ringen lanserat sin nya webbplats i Sitevision. Med helt ny grafisk form, en bättre innehållstruktur, bättre hanteringen av O-ringens tävlingsår samt med en del nya funktioner skall man underlätta för sina besökare att orientera sig på sidan. Just orientering är något som för övrigt ligger de flesta besökarna väldigt varmt om hjärtat då O-ringen är världens största orienteringsäventyr. Om bara två veckor är det dags för årets tävlingar, denna gång i Borås. Limepark har varit helhetsleverantör i uppdraget.

- Det känns kul att vi nu till genomförandet i Borås kan visa upp något nytt och fräscht. Limepark har som leverantör levt upp till våra förväntningar och vi är mycket nöjda med slutresultatet och framförallt dess bemötande och service säger Patrik Söderqvist

Slutresultatet kan ni själva se på nya oringen.se Länk till annan webbplats.

Fakta om O-ringen:

  • Är världens största orienteringsäventyr. Avgörs alltid vecka 30, på en ny plats varje år.
  • Består av åtta tävlingar, där 5-dagars är grundpelaren som funnits med sedan starten 1965 i Skåne. Omfattar idag även MTB-O, Pre-O, Ungdomsstafett, Open, 3‑dagars, Challenge och Träningsrace. Totalt 154 klasser.
  • Är ett stort event, en familjefest. Har ett normalår en O‑Ringenstad med över 3 000 campingplatser för över 7 000 personer och ett O‑Ringentorg med scen, kommers, mässa och aktiviteter. För de yngsta finns miniknat med över 2 000 starter.
  • Har ett normalår ca 16 700 deltagare som gör ca 67 700 etappstarter. Deltagarna är mellan 5 - 95 år, kommer från över 40 olika länder och är allt från världselit till motionär.
  • Är ett miljömärkt event sedan 1999.
  • Genomförs ett normalår tack vare att funktionärsföreningar utför ca 75 000 ideella arbetstimmar.
Artikeln är skriven av: Per Eriksson Utvecklare per@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?