Viktigt att känna till inför Sitevision 5

2019-05-10

Tillsammans med efterlängtade funktioner kommer även en förändring som på sikt kan påverka din webbplats. Vi hjälper dig gärna att undersöka om det berör dig.

Nu ligger släppet av nästa stora Sitevision-version bara några veckor bort, och med den kommer åtgärder som bland annat optimerar webbplatsens prestanda och kortar ned sidornas laddningstider.

Vad som är bra att känna till i samband med detta, är en förändring som på sikt kommer att påverka alla webbplatser som använder javascript-biblioteket jQuery inline i sidans källkod.

En åtgärd som Sitevision gör i den nya versionen är nämligen att ändra ordningen på hur sidans olika skript körs, varpå den här typen av implementationer kommer att sluta fungera.

Sitevision har gått ut med information om att inga befintliga webbplatser kommer att påverkas direkt vid uppgradering, utan att det under en övergångsperiod kommer att finnas en inställning med möjlighet att själv aktivera förändringen för att alla ska ha chans att åtgärda eventuella lösningar på sina webbplatser. På sikt kommer sedan den här inställningen att fasas ut, och förändringen kommer att slå igenom för alla.

Hur vet jag om det finns inline-skript på min webbplats?

Vi på Limepark erbjuder alla våra kunder med supportavtal en kostnadsfri genomgång för att undersöka om er webbplats påverkas av förändringen, och återkommer i så fall med ett kostnadsförslag om eventuella åtgärder skulle krävas.

Självklart hjälper vi även er som inte har supportavtal hos Limepark att kontrollera sin webbplats – då mot en fast kostnad på 5 000 kronor.

Viktigt att veta är att vår genomgång av webbplatsen omfattar enbart publika sidor. Innehåll som är avpublicerat eller kräver en viss typ av behörighet för att komma åt ingår inte i detta erbjudande. Vi kan även köra igenom låsta intranät men då tillkommer en kostnad på 5000 kronor.

Hör av er till oss genom formuläret nedan om ni skulle vara intresserade av en genomgång, så återkommer vi till er så snart vi kan!

Godkännande av kostnad: * (obligatorisk)
Godkännande av kostnad:


Om ni inte har supportavtal med oss men är intresserade så kan ni läsa mer om det här. Vid tecknande av supportavtal ingår givetvis genomgången ovan.

Artikeln är skriven av:
Limepark