Siteimprove för ökad tillgänglighet

I vårt ständiga arbete med att optimera tillgängligheten i våra projekt har vi inlett ett samarbete med Siteimprove Länk till annan webbplats.. Siteimprove är en branschledande leverantör av systematiska kvalitetstester för webbplatser.

Tillgänglighetsproblem, trasiga länkar, tomma textfält och felstavade ord är inte alltid lätta att upptäcka, särskilt om du har en stor webbplats med många redaktörer. Med hjälp av Siteimprove kan du enkelt identifiera dessa och åtgärda dem.

Samarbetet med Siteimprove gör att vi på Limepark kan kvalitetssäkra våra leveranser ytterligare och hjälpa våra kunder att öka sin tillgänglighet och trafik på webben.

Hur kan Siteimprove hjälpa mig?

Siteimprove är ett verktyg som analyserar din webbplats och presenterar diverse information i ett webbgränssnitt. Du kan bland annat få hjälp med:

  • Hitta tillgänglighetsfel (på WCAG-nivåerna A, AA, AAA)
  • Hitta sidor med trasiga länkar
  • Identifiera stavfel
  • Få ett läsbarhetsvärde på sidorna
  • Göra en SEO-översikt
  • Skanna din webbplats för att identifiera personuppgifter (GDPR)
  • Få en översikt av trafiken på din webbplats.

Siteimproves funktion Policy är dessutom ett utmärkt komplement för Sitevision-kunder. På en minut kan man sätta upp listor över vilka sidor som innehåller exempelvis nyhetsmoduler, iframes eller proxyintegrationer. Läs mer om att hitta moduler i Sitevision med hjälp av policy i Siteimprove.

Är du intresserad av Siteimprove?

Om du är intresserad av Siteimprove är du välkommen att göra en intresseanmälan via oss.

Se tillgänglighetsfel direkt i Sitevision

Tillsammans med Siteimprove har vi tagit fram en modul som ger dig möjlighet att se tillgänglighetsfel på din webbplats direkt i Sitevisions redigeringsläge. Modulen är gratis men kräver ett abonnemang på Siteimprove och en Sitevision-licens.