Så arbetar Limepark med tillgänglighet

Vi har skapat webbplatser för offentlig sektor sedan 2001 och har därför god vana av att leverera lösningar som är tillgängliga. Med oss som leverantör kan du vara trygg i att tillgänglighet är en prioriterad del i vårt dagliga arbete.

Limepark står inte bara för hög kvalitet utan även för att en webbplats ska vara åtkomlig för alla. Vi använder systematiska arbetssätt och utvecklar ständigt vår kunskap inom tillgänglighet.

Våra arbetssätt

  • Att alltid sträva efter att följa WCAG 2.1 AA eller högre
  • Tillgänglighetstestning redan i designfas
  • Kodvalidering
  • Automatiska tester under och efter utveckling
  • Utgå ifrån beprövade metoder vid utveckling
  • Se till att grundfunktionalitet även fungerar utan klientskript (JavaScript)
  • Våra funktioner och webbplatser testas regelbundet av externa tillgänglighetsexperter, både på uppdrag av våra kunder och av oss.

Oberoende tester

Har du extra höga krav på tillgängligheten rekommenderar vi alltid tillgänglighetsrevision och/eller användartester arrangerade av en fristående tillgänglighetsexpert. Även om vi har mångårig erfarenhet och ligger långt fram inom området trivs vi med tanken att en oberoende part testar det vi byggt. Vi ger gärna tips på duktiga tillgänglighetsexperter.

Kvalitetsmätningar

Våra kunders webbplatser har under många år placerat sig i topp i olika kvalitetsmätningar. Webbplatserna utvärderas utifrån kodkvalitet men även genom mätbar tillgänglighet. Vi gläds åt att kunna visa svart på vitt att vårt systematiska kvalitetsarbete gör skillnad.

Fina resultat för kommunkunder i tester

Vi delar gärna med oss

Genom vårt goda samarbete med Sitevision har vi under åren skickat in mängder med förbättringsförslag och buggrapporter relaterade till tillgänglighet som sedan har implementerats i Sitevision.

Vi bjuder även emellanåt på tillgänglighetstips i vår kunskapsbank där du självklart är välkommen att önska innehåll.