Samarbete med Siteimprove för ökad tillgänglighet

I vårt ständiga arbete med att optimera tillgängligheten i våra projekt har vi inlett ett samarbete med Siteimprove. Siteimprove är en branschledande leverantör av systematiska kvalitetstester för webbplatser.

Tillgänglighetsproblem, trasiga länkar, tomma textfält och felstavade ord är inte alltid så lätta att upptäcka, särskilt om du har en stor webbplats med många redaktörer. Med hjälp av Siteimprove kan du enkelt identifiera dessa och åtgärda dem.

Samarbetet med Siteimprove gör att vi på Limepark kan kvalitétssäkra våra leveranser ytterligare och hjälpa våra kunder att öka sin tillgänglighet och trafik på webben. I och med nya webbdirektivet har dessa frågor aktualiserats ytterligare.

Siteimprove kan hjälpa dig att...

  • urskilja tillgänglighetsfel (på WCAG-nivåerna A, AA, AAA)
  • hitta sidor med trasiga länkar
  • identifiera stavfel
  • få ett läsbarhetsvärde på sidorna
  • göra en SEO-översikt (search-engine-optimisation)
  • skanna din webbplats för att identifiera personuppgifter (GDPR)
  • få en översikt av trafiken på din webbplats.

Siteimproves funktion Policy är dessutom ett utmärkt komplement för SiteVisionkunder. På en minut kan man sätta upp listor över vilka sidor som innehåller exempelvis nyhetsmoduler, iframes eller proxyintegrationer.

Modul för SiteVision

Vi har tillsammans med Siteimprove tagit fram en modul som ger dig möjlighet att se tillgänglighetsfel på din webbplats direkt i SiteVisions redigeringsläge.

Siteimprove-modul

Modulen till höger i redigeringsläget gör dig uppmärksam att det finns tillgänglighetsproblem på den sida du står på. Öppna upp modulen för detaljerad information.

Från modulen kan du gå direkt in i Siteimproves gränssnitt för att få större rapporter och en närmare granskning på vad det är som behöver åtgärdas.

För att kunna använda modulen behövs ett abonnemang på Siteimprove och en SiteVision-licens.

Vi kan varmt rekommendera Limepark, inte minst då det gäller att bygga (och effektivisera!) mallar för Sitevision. Vi valde att låta Limepark vara delaktig i större delen av vårt redesignarbete, från justering av skisser till grafik- och mallbygge. Som alltid finns det lärdomar att dra av stora projekt och med en så stor och innehållsrik sajt som forskning.se är det svårt att få allt att flyta felfritt från start till mål. Men tack vare såväl tålamod som lyhördhet hos ett gäng härliga designers och utvecklare lyckades vi skapa en ny, fräsch och funktionell sajt. Tack!

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

Stockholm

Stockholm

Limepark AB

Gotlandsgatan 46
116 65 Stockholm
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

Folketshusvägen 10
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet