Jag vill flytta till Bräcke!

2021-07-08

Som många andra i min livssituation köpte jag villa och flyttade hem till den ort där jag hade växt upp, när jag själv fick barn. Men "hem" såg inte likadant ut när jag stod där med man och barn, som när jag tolv år tidigare hade tagit studenten och skulle flytta ner till Småland. Jag saknade nu en flytta-hit-webbplats.

  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning

Nu har jag fått vara med och bygga en sådan webb: Bräcke Nästa Länk till annan webbplats.. I för sig bor ju inte jag i Bräcke, så tyvärr hjälper den ju inte mig personligen, men jag blir glad av att webbplatser som denna dyker upp för det innebär att fler kan se möjligheten att flytta ut på landet. Och jag kan inte låta bli att erkänna att jag nästan önskar att Bräcke var min egen hembygd efter att ha jobbat i deras webb och sett deras artiklar!

Den snygga designen stod den lokala, jämtländska byrån Trampolin PR för. De levererade ett gäng skisser att bygga mallar i Sitevision utifrån. Vi hade även fått förtroendet att med fria händer och i samma anda bygga mallar för sidor som PR-byrån inte hade designat. (Vi har några extremt duktiga formgivare hos oss på Limepark men givetvis tar vi oss även an projekt där externa formgivare har skapat utseendet.) Som mallbyggare är vi vana att utläsa och skapa form för sidor och funktioner som inte finns definierade i en designskiss.

Startsida

Startsida

Lista med filtrering över Bräckes evenemang 

Lista med filtrering över Bräckes evenemang

Länkar till undersidor via en kollagemeny

Länkar till undersidor via en kollagemeny

Stina Hylén, kommunikatör i Bräcke kommun, och ansvarig för projektet Bräcke Nästa, har lämnat ett fint omdöme om vårt samarbete och berättar även följande om webbplatsen som lanserats för snart två månader sedan:
"Det känns jättekul att ha den nya webbplatsen på plats. Här kan vi samla information som vi förut inte haft en plattform för och presentera information på ett mycket mer attraktivt sätt än vad vi kan på kommunens vanliga webbplats. Vår förhoppning är såklart att det ska sänka tröskeln för människor att flytta hit men det är också något som kan skapa stolthet för dem som redan bor här. Vi har hittills fått positiv respons av medborgarna om att de tycker att den här typen av plattform har saknats i Bräcke kommun."

Går du också i tankar att få skapa en webbplats till din hemkommun eller ort? Då hoppas jag att du nu har fått lite inspiration och vet att du kan vända dig till oss på Limepark för hela projektet - från idé till färdig webbplats.

Topp ett, två och tre på Webperf

Förresten glömde jag nästan att nämna att Bräcke Nästa knep första platsen på Webperfs lista över turist­webbplatser Länk till annan webbplats. redan när den lanserades. Webperf testar kvalitetsaspekter som tillgänglighet, webbprestanda och integritet på offentliga webbplatser. Våra projekt med Destination Halmstad och Ragundadalen tar andra och tredje plats på samma lista. Listan som alltså sammanställer olika testaspekter och ger ett övergripande betyg - med andra ord helhetsintrycket av kvaliteten hos webbplatserna.

Fler liknande webbplatser?

Till Destination Halmstad Länk till annan webbplats. gjorde vi ett omfattande projekt kring deras besökswebb som du kan läsa om i artikeln Destination Halmstad kombinerar inspiration med tillgänglighet.

Ragundadalen Länk till annan webbplats. är ett annat projekt som vi har genomfört och som även den tillhör kategorin Turism.

Artikeln är skriven av: Ida Dahlén Kommunikatör och webbutvecklare ida@limepark.se

Funktioner och moduler i projektet

Vill du komma i kontakt med en referens?