Kävlinge kommun i ny skepnad

2021-05-03

Med en uppdaterad grafisk profil rullar Kävlinge kommun ut sin nya härligt färgsprakande webbplats. Ett gott samarbete, kreativ höjd och tillgänglighetstänk skapade denna skönhet.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning
  • Tillgänglighet

Imponerad över den flexibilitet som Limepark uppvisat under året som gått. Projektet som initialt endast var en uppgradering, mynnade ut i en helt ny webbplats - på rekordfart. I synnerhet utvecklarnas och webbdesignerns handlingskraft och pedagogiska förmåga i att omsätta problem till lösningar och förklara på ett tydligt sätt har gjort intryck

Elisabeth Axelsson, Digital kommunikatör och projektledare Kävlinge kommun

Med förnyat förtroende

Limepark fick förnyat förtroende som leverantör då det var dags att designa och bygga om Kävlinge kommuns webbplats. Syftet var att kunna ge bättre information och service till medborgarna i kommunen. Stor vikt lades vid att webbanpassa konceptet från den nya grafiska profilen, att ge en bra användarupplevelse för mobila användare och erbjuda ett bra navigeringskoncept. Nya funktioner som efterfrågades var Expanderbart innehåll, Återkopplingsmodulen som hjälper till att kontinuerligt förbättra webbplatsen och "Kontakt Kävlinge" som sidfot på alla webbsidorna för snabb och tillgänglig service.

- Vi i Kontakt Kävlinge har sett fram emot nya kavlinge.se då vi kommer att bli ännu mer tillgängliga för våra medborgare och andra som vill komma i kontakt med oss. Oavsett vilken sida du är inne på når du nu alla våra kontaktvägar i sidfoten så det är bara att välja den som passar just dig bäst. Jag är också glad över den nya Frågor och svar-sektionen under Självservice och e-tjänster. Här kommer vi lägga ut och svara på de vanligaste och mest aktuella frågorna som kommuninvånarna har

Jenny Ruppel, kundtjänstchef Kontakt Kävlinge kommun

Vi levererade

Webbplatsen bygger på Limeparks webbplatskoncept med robust, förvaltningsvänlig och tillgänglighetstestad teknik som effektivt kan kundanpassas och Kävlinge kommun har därutöver kompletterat med funktioner från vårt modultorg.

Jag är glad att äntligen kunna presentera kommunens nya webbsida som får ett fräschare utseende i linje med vår uppdaterade grafiska profil. Det viktigaste med vår nylansering är dock att på bästa möjliga sätt förbättra servicen och att våra medborgare hittar den information de vill ha och letar efter.”

Camilla Holmberg, kommunikationschef Kävlinge kommun

En snabb start på projektet

Kävlinge kommun valde att använda sig av vårt paket Snabbstart. Detta innebär att de från dag ett har kunnat arbeta med innehåll och struktur parallellt som vi på Limepark har designat och utvecklat webbplatsen. Konceptet möjliggör flera samtidiga processer och sparar därmed värdefull kalendertid mellan projektstart till slutleverans.


Kävlinge kommuns startsida, ny design 2021
En temasida från nya kävlinge.se
En undersida från nya kävlinge.se, den visar utfällbara fällt och relaterad metadata

Slutligen vill vi tacka alla inblandade i projektet, det blev som det blev tack vare er.

Besök den nya webbplatsen på: Kavlinge.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Henrik Lennartsson Design director henrik@limepark.se

Funktioner och moduler i projektet

Vill du komma i kontakt med en referens?