Delegationen för cirkulär ekonomi

2021-03-17

Tillgänglighet och tydlighet i en modern kostym, det fick Delegationen för cirkulär ekonomi då deras nya grafiska profil skulle appliceras på en ny webbplats i Sitevision.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning
  • Tillgänglighet

Kontrastkrav

Vi anpassade alla färgerna från den grafiska profilen för att få kontrasten att "poppa" och värdena att stämma överens med WCAG. Ljusgröna plattor kan i synnerhet vara svårt att jobba med då den finaste textfärgen att pryda dem med är vit, men det blir inte tillgängligt. Vad vi gjorde i detta projekt var att hitta den mörkaste nyansen av grön som WCAG kunde tillåta och även jobba med en del gradienter mellan den gröna och blå färgen vilket gör att kraven uppfylls utan att förlora känslan av profilfärgerna.

För att få lite mer rörelse och dynamik i designen tog vi fram ett vågigt mönster innehållande lite raster för att bryta av och hjälpa texten att stå ut extra mycket.

Navigering

Navigering består av en klassisk horisontell toppmeny. I djupare struktur används en klassisk trädstruktur i form av en högermeny. Även en boxnavigering kan användas för temasidor där man vill skapa en tydlighet mellan olika spår.

Responsivt

Delegationens webbsida är självklart responsiv och vi har försökt att skapa en trevlig upplevelse för alla användare oavsett den teknik man väljer att nyttja vid besöket. Att tänka "mobile first" brukar vara ett framgångsrecept.

Vi ville ha en design utan alltför många komponenter så att ögat går vilse. Det har visat sig vara ett bra beslut, inte minst när det gäller tillgängligheten på sidan. Startsidan är överskådlig och det är lätt att navigera sig vidare. En person ska ensam kunna sköta sidan och uppdatera alla undersidor, så det bestämde också upplägget. Limepark har varit tillgängliga, snabba och villiga att lösa de problem som uppstått under hela arbetsprocessen. De hade mycket tålamod med ändringar från vår sida och var villiga att testa sig fram till lösningar som passade våra behov.

Ingar Nilsson, Kommunikatör på Delegationen för cirkulär ekonomiDelegationens startsida

Delegationens startsida

Temasida med boxnavigering

En sida med boxnavigering för att förtydliga ingångarna till olika spår.

Undersida med högernavigation och expanderbata fält, tydlig och bra.

Moduler från oss på delegationcirkularekonomi.se

Expanderbart innehåll

Funktionen Expanderbart innehåll används för att gruppera och dölja information på en sida tills besökaren själv väljer att klicka för att se mer.
Läs mer om expanderbart innehåll

Undermeny

En kraftfull och flexibel undermeny som lever upp till dagens högt ställda tillgänglighetskrav måste i princip alltid lösas med en specialanpassning. Vår Undermeny klarar de flesta utmaningar och har även ett vasst mobilläge. Läs mer om undermeny

Slutligen vill vi tacka alla inblandade i projektet, det blev som det blev tack vare er.

Besök den nya webbplatsen på: delegationcirkularekonomi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikeln är skriven av: Henrik Lennartsson Design director henrik@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?