Kronprinsess­­parets Stiftelse lanserar ny webb

2020-12-02

Med ledorden elegant, diskret, modern, varm och öppen lanserade Kronprinsessparets Stiftelse sin nya webbplats med en renare design och enklare struktur för besökaren att hitta i.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning
  • Tillgänglighet

Det är tio år sedan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel bildade stiftelsen med visionen att alla barn och unga oavsett förutsättningar ska få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro. När det nu fanns ett behov att modernisera sin webbplats var det självklart för oss att ställa upp och bygga den i välgörande syfte.

Det bästa med nya webben är den nya rena designen och att användarna nu enklare och snabbare kan hitta den information de är ute efter

Nahal Illerstig, verksamhetsutvecklare på Kronprinsessparets Stiftelse.

Det centrala med webbplatsen är att presentera, informera och att ansöka om stöd till sin organisation eller sitt projekt som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga.

Vi renodlade strukturen genom att slå ihop information och plocka bort sidor. Detta förenklade arbetet för redaktörerna, men framförallt fick besökare ta del av all relevant information utan att behöva klicka sig vidare i djupa sidstrukturer.

Startsida

Startsida

Om stiftelsen

Om stiftelsen

Stiftelsens verksamhet

Stiftelsens verksamhet

Ledorden för designen var elegant, diskret, modern, varm och öppen. Utifrån dessa skapade vi en ren och enkel form som tydligt lyfter fram informationen. Genom att göra webbplatsen ljus och luftig lyfter vi på ett elegant sätt in bilder och information så varje del får det utrymme det förtjänar

- Vi valde att hellre skala bort element än att lägga till, på detta sätt får den information som är relevant utrymme att synas. Besökaren får snabbt en bra överblick och kan fånga upp den information som sidan vill förmedla, menar David Littorin, Art Director på Limepark.

Det är inte ovanligt att det bildmaterial man som redaktör har tillgång till ser olika ut. Här har vi kompletterat webbplatsens bilder med en förskjuten ram i en ljusblå färg från deras grafiska profil för att skapa en igenkänning. Bilderna känns enhetliga trots att de är olika i grunden.

Projektet har fungerar smidigt och effektivt. Vi hade ett gott samarbete där Limepark var väldigt tillmötesgående, hjälpsamma och kompetenta

Nahal Illerstig, verksamhetsutvecklare på Kronprinsessparets Stiftelse

Limepark tackar för ett fint samarbete. Besök gärna Kronprinsessparets Stiftelse Länk till annan webbplats. och ta del av deras arbete för våra barn.

Artikeln är skriven av: Karolina Munck Projektledare och webbutvecklare karolina@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?