Tillgänglig scenkonst på webben

2019-10-23

Estrad Norr lanserar ny webbplats med nytt formspråk som är både visuellt, andas scenkonst och inspirerar till besök.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning
  • Tillgänglighet

Visuellt, enkelt och kreativt var några av ledorden när Estrad Norr kom till oss på Limepark med önskemål om ny webbplats. Som verksamhet förmedlar de ett utbud av musik, teater, musikteater och dans till barn, ungdomar och vuxna.

Vi hjälpte dem med struktur och upplägg, design och framtagning av mallar, speciallösningar och tillgänglighetsanpassningar.

Vi har fått bara positiva omdömen från alla intressenter. Tydligheten och enkelheten har uppskattats mycket.

Nicklas Lindahl, vik. kommunikatör på Estrad Norr

Tydligare utbud

Estrad Norr har främst två målgrupper, besökare och arrangörer, som är intresserade av olika utbud. Det finns utbud för besökare att boka och det finns utbud för arrangörer att arrangera. Detta var inte helt lätt att uppfatta som besökare på den tidigare sidan.

Med hjälp av formspråk och en förändrad struktur med delad navigering och tydligare benämning har vi hjälpt dem separera sitt utbud på ett tydligare sätt.

Kombinerat två profiler

För Estrad Norr är det viktigt att uppfattas som en konstnärlig verksamhet där scenkonst står i fokus. Som Region Jämtland Härjedalens scenkonstinstitution var det även viktigt att följa centrala delar av länets grafiska profil och ett krav var att använda länets sidhuvud och sidfot.

Att kombinera regionens grafiska profil med ett nytt formspråk för en konstnärlig verksamhet var en rolig utmaning för oss på Limepark. Med ett par kompromisser och lite anpassning samsas de riktigt bra.

Visuellt och tillgängligt formspråk

Att kombinera ett starkt visuellt formspråk med projektets höga tillgänglighetsambitioner tilltalade oss särskilt i det här projektet. Det går att se det som en utmaning, men det går också se det som en självklarhet.

Med många bilder och text på bild har vi bland annat arbetat mycket med att säkerställa tillräckliga kontraster.

Den är visuellt tilltalande, andas scenkonst och inspirerar till besök samtidigt som det inte tummar på tillgängligheten.

Nicklas Lindahl

Startsida

Startsida

På scen

På scen för besökare

Utbud

Utbud för arrangörer

Evenemang

Ett evenemang

Anpassade evenemang

Estrad Norrs utbud med evenemang är anpassade utifrån sin målgrupp och listas med en skräddarsydd lösning med kategorisering och filtrering.

Det enskilda evenemanget anpassar sitt utseende och upplägg utifrån den information redaktören förser det med. Exempelvis visas en bokningsknapp om det finns en extern bokningssida och är evenemanget fullbokat eller har passerat så visas det tydligt ihop med rubriken.

Ta del av deras inspirerande utbud. Välkommen in hos Estrad Norr.
https://estradnorr.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Karolina Munck Projektledare och webbutvecklare karolina@limepark.se

Funktioner och moduler i projektet

Vill du komma i kontakt med en referens?