Evangeliska Frikyrkan har lanserat ny webbplats

2017-07-10

Evangeliska Frikyrkan har i början av sommaren lanserat sin nya webbplats - efk.se Länk till annan webbplats..

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling

Vi på Limepark har varit leverantör av såväl interaktionsdesign och grafisk form som mallbygge, specialfunktioner, integration och struktur.

Projektets målsättning var att nya efk.se skulle utgå mer från besökaren och besökarens sätt att hitta information. Förvaltningen skulle underlättas genom smarta listningar av innehåll och antal hus skulle minskas med hjälp av underwebbar. Framförallt skulle nya webbplatsen även byggas responsiv.

Projektet inleddes med en workshop där vi gick igenom projektmål och EFKs önskemål med nya webbplatsen utifrån sina målgrupper. Inför workshopen hade EFK genomfört en webbundersökning med sina medlemmar och vi tittade även på den befintliga sidan för att se över vad som fungerat bra respektive mindre bra. Med hjälp av Google Analytics kunde vi se vilka sidor som var mest besökta och hur besökaren brukade navigera på webbplatsen.

- Vi hade önskemål om styrning av flöden med hjälp av metadata för att skapa innehåll som kan varieras på olika startsidor och landningssidor. Limepark har skapat skräddarsydda moduler för oss och hjälpt oss gå från önskemål till färdig lösning, säger Emmanuel Ingelsten, kommunikatör på Evangeliska Frikyrkan.

Startsida med tydliga ingångar till de viktigaste delarna

Startsida med tydliga ingångar till de viktigaste delarna

Megameny för att ta sig direkt till undersidor

EFK har projekt över hela världen

EFK har projekt över hela världen

Ett av många projekt

Söksida

För att underlätta förvaltningen och göra webbplatsen mer automatisk tog vi fram ett gäng smarta tillägg som EFK kan använda för listning av innehåll. Med hjälp av dessa kan EFK presentera sitt innehåll genom olika typer av flöden baserat på egna sökfrågor och sorteringsalternativ. De kan även ge besökaren friheten att ytterligare filtrera innehållet. Exempel kan ses nedan.

Emmanuel tycker att de har fått ett bättre arbetssätt och ser att deras webbredaktörer kan spara tid varje dag.

Webbplatsen innehåller även en integration av ett externt system för visning av projektbudget och import av webbplatsens cirka 300 församlingar.

Den nya webbplats lanserades i början av sommaren och EFK är väldigt nöjda med resultatet.

– En av de bästa sakerna med att samarbeta med Limepark är tryggheten. Vi har kunnat lita på Limepark och upplever att de är kompetenta, ärliga och en bra långsiktig samarbetspartner, säger Emmanuel.

Artikeln är skriven av: Patrik Malmström Utvecklare patrik@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?