Ånge kommun lanserar ny webbplats i Cloud

2017-07-10

Ånge kommun sökte efter en partner som kunde hjälpa dem att ta fram en ny webbplats i samband med flytt till Sitevisions Cloudmiljö och även bistå dem med regelbunden support efteråt och valet föll på Limepark.

  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning

Vi startade projektet som vanligt genom att först bolla Ånge kommuns idéer och tankar på hur de såg framför sig att deras webbplats skulle se ut och fungera. Ånge var tydliga med att de önskade sig en luftig design med tydliga ingångar och att vi gärna fick tänka fritt.

Limeparks erfarenhet och stöd har varit viktigt och värdefullt för oss, vi bygger inte webbplatser så ofta

Kristina Kamsten, Ånge kommun

Vi låter Henrik Lennartsson, Art Director på Limepark närmare beskriva hur tankarna gick kring designarbetet för Ånge kommun:

– Hur fungerar en modern kommun sida och hur fungerar dess navigering? Det finns rätt så många varianter där ute just nu och att hitta den ”rätta” kan vara svårt. Ska man köra på det gamla och beprövade sättet eller haka på någon av dom nya lite mer kontemporära navigationslösningarna? Efter lite funderingar, önskningar och samtal kom vi fram till att en navigationslösning som nyttjar bägge sätten vore en bra väg att gå.

- Detta löste vi genom att helt gå ifrån den traditionella huvudmenyn på startsidan och lyfte upp navigeringen stort med förklarande text till varje ingång istället. När besökaren kommer ner under nivå ett lyft den traditionella huvudmenyn in men även där visas ingångarna tydligt med puffar. Resonemanget bakom detta var att när besökaren hamnat på en innehållssida så har den förhoppningsvis hittat rätt och behöver inte ha en övertydlig huvudmeny som guidar utan att den finns mer som ett stöd.

- Vi hoppas att detta kommer ge alla besökare av ånge.se en lättnavigerad upplevelse. Förutom detta så är det mycket ”mobile first” tänk. Tydlig lättläst typsnitt och minimera/maximera funktioner för extra innehåll. Allt för att fokusera på den relevanta informationen men samtidigt kunna ge extra information till den som letar. Så surfa in på ange.se och skapa dig en egen uppfattning, känns sidan tydlig, lättnavigerad och fräsch? I så fall har vi lyckats.

Efter designarbetet byggdes mallar och funktionalitet och Ånge kunde hela tiden följa arbetet samtidigt som de skapade struktur och lyfte in information då de använde sig utav vår snabbstart.

- Vi är mycket nöjda med vår nya webb som vi hoppas ger våra besökare den service och den information de söker hos kommunen. Vi har renodlat innehållet med fokus på service och lyft fram bland annat e-tjänsterna som blir fler hela tiden. Limeparks erfarenhet och stöd har varit viktigt och värdefullt för oss, vi bygger inte webbplatser så ofta, det är sju år sedan sist", säger Kristina Kamsten, nämndsekreterare på Ånge kommun.

Startsida

Temasida

Innehållssida

Ånge kommun har även supportavtal med Limepark, vilket innebär de får stöd i det dagliga arbetet är garanterade snabb hjälp med frågor som rör webbplatsen och Sitevision.

Besök gärna Ånge kommuns webbplats: www.ange.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?