Lansering och en finalplats i Guldhanden för Tillväxtverket

2016-10-05

Tillväxtverket har lanserat ny webbplats med Limepark som utvecklare och design av Bazooka. Ett smidigt samarbete som ledde till att tre webbplatser blev en och en Guldhand i sikte.

Limepark har fått förtroende att arbeta tillsammans med Tillväxtverket i många år. Det är en stor organisation med ansvar för sju webbplatser och hösten 2015 påbörjade de resan med att förnya deras externa webbplats från 2008.

Det är en lång resa som ligger bakom Tillväxtverkets nya webbplats där designen föregicks av ett varumärkesarbete och en ny grafisk profil. Därefter arbetade de med struktur- och innehållsfrågor för att kunna slå ihop tre webbplatser till en: Tillväxtverket, EU-programmen och intranät.

I samband med detta flyttades även driften av samtliga webbplatser från egna servrar till Sitevision Cloud.

Sitevision-specialister som bollplank

I de projekt där vi inte tar fram design är vi gärna med som bollplank i ett tidigt skede. Då kan vi med vår erfarenhet ge återkoppling på form och funktioner utifrån ett Sitevision-perspektiv.

På dessa möten mellan Limepark, Bazooka och Tillväxtverket gjordes små justeringar vilket innebar att den slutgiltiga designen blev enklare att bygga och underhålla i Sitevision.

Basecamp underlättar samarbetet på distans

Vi gillar att arbeta på distans då det sparar på miljön, tid och pengar. Detta projekt har inte varit något undantag. För att hålla ihop projektet använde vi Basecamp som plattform för diskussioner, dokumentation och vad som ska göras.

I stora projekt är vägen sällan spikrak utan det dyker alltid upp små saker man behöver ta ett beslut om och i Basecamp kunde alla hela tiden följa med och se vilka beslut som tagits och varför.

Några utvalda funktioner

Förutom att sätta upp ett nytt hus och mallar har projektet även inneburit en hel del förbättringar och vidareutveckling av Sitevision.

Här är några utvalda funktioner:

"5 snabba" till Isabelle Ålander, projektledare på Tillväxtverket

Vilka fördelar ser du med den nya webbplatsen?
-Det är många fördelar. Framför allt är det effektiviserandet av att ha ett öppet intranät, medarbetarsidorna, som vi kommer lansera i slutet av oktober.

Att vi hämtade tillbaka EU-programmen från en egen webbplats ger fördelar som vi faktiskt i dagsläget inte kan ana fullt ut.

Några särskilda nya fördelar du vill lyfta fram?
- Vi har satsat på ännu bättre visning av diagram under Statistik genom vidareutveckling av den diagrammodul som ni Limepark utvecklat i samarbete med oss och efter skisser från Bazooka.

Publikationer flyttar nu in på nya webben och våra medarbetare kommer att kunna blogga.

Både mallen för publikationer och för blogg är framtagna av er efter enklare kravspecifikationer, vilket har varit ett smidigt sätt att komplettera designen som beställdes av webbyrån.

Är allt klart nu?
- Projektet fortsätter fram till sista oktober för oss på Tillväxtverket med innehållsarbete för medarbetarsidorna. Efter sista oktober så börjar vidareutveckling och förvaltning av den nya webbplatsen.

Att jobba med webb är ju ett arbete som egentligen aldrig tar slut.

Det har varit ett stort projekt. Hur tycker du det har gått?
- Upplevelsen är att det varit ett smidigt samarbete både med Bazooka och er på Limepark. I en projektledare huvud snurrar det ju alltid en massa tankar kring vad en gett sig in på egentligen. :)

Men uppdraget har ändå varit tydligt och så har vi fått lösa saker allt efter vägen ibland. Vi hade aldrig fått ett så fint resultat utan en bra webbyrå och engagerade utvecklare på Limepark.

Till sist - direkt efter lanseringen fick ni ett positivt besked?
- Ja, vi har blivit en av finalisterna till Guldhanden 2016 i kategorin Bästa offentliga webbplats! Vi är väldigt glada och det är en bekräftelse på att vi är på rätt spår.

Är du nyfiken på hur en Guldhanden-finalist ser ut? Styr din webbläsare mot tillvaxtverket.se Länk till annan webbplats..

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se
  • Mallbygge
  • Utveckling

Vill du komma i kontakt med en referens?