Grästorps nya webbplats blev ett stort lyft för användarna

2016-09-16

Grästorps kommun har bytt CMS till Sitevision och lanserade i början av september sina nya responsiva webbplats

Grästorps webbplats var inte responsiv och det fanns också många andra förbättringsområden med det CMS man använde. I samband med att man tittade på alternativ för en ny webbplats gick kommunen över till Sitevision och hittade då även samarbetspartnern Limepark.

Att byta CMS och flytta över all information till en ny webbplats är ett omfattande jobb. Med hjälp av Limeparks Snabbstart kunde Grästorp i ett tidigt skede börja flytta över informationen och bygga upp strukturen.

Grästorp hade en relativt klar bild hur de ville att designen skulle se ut och skickade skisser som exempel. I dialog med Grästorp och med deras skisser och grafiska profil som underlag tog vi fram en design som är modern, visuellt tilltalande och lyfter fram det som kommunen har att erbjuda. Vi tog även fram en illustration till sidfoten som visar på upplevelser och platser i kommunen.

Vi är jättenöjda med den nya hemsidan! Det har blivit ett enormt lyft för både interna och externa användare i kommunen. Nu har vi en funktionell och snygg webbplats som hittills fått väldigt bra respons.

Det har varit otroligt skönt att jobba med så kompetenta och snabba samarbetspartners och jag kan verkligen rekommendera Limepark!

Cecilia Bäcklund

Kommunikatör på Grästorps kommun och projektledare för arbetet med webbplatsen.

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se
  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning

Vill du komma i kontakt med en referens?