Östersund lanserar ny webbplats

2016-03-04

I februari lanserade Östersunds kommun sin nya responsiva webbplats med design, mallbygge och funktionalitet av Limepark.

Östersunds kommuns tidigare webbplats lanserades 2008 och man stod nu inför valet att antingen att uppdatera webbplatsen med nya mallar eller bygga ett helt nytt hus. Limepark fick uppdraget att göra en analys över vilka för- och nackdelar respektive lösning hade för just Östersund. Med analysen som bas beslutade de sig för att bygga en helt ny webbplats.

Östersund valde också Limeparks snabbstart, så de kunde arbeta med struktur och innehåll tidigt i projektet. En av fördelarna med att arbeta med ett helt nytt hus var att de kunde se över innehållet och justera strukturen i lugn och ro. Några av punkterna som ändrats i jämförelse med gamla webbplatsen är separata arkiv för servicemeddelande och nyheter, tydliga genvägar på startsida och ingångssidor, minskat antal sidor, ny struktur, bättre sök och smidigare att lyfta fram vad som är aktuellt på startsidan.

– Vi tittar regelbundet på sökstatistik och får också rapporter från Kundcenter om vad medborgarna har frågor om just nu. Som medborgare ska man inte behöva känna till hur kommunen är organiserad för att hitta rätt information säger Linda Lignell som är webbansvarig kommunikatör på Östersunds kommun. 

Några exempel på ny funktionalitet på webbplatsen:

  • Integration - listning av kommande evenemang från annan databas på startsidan
  • Justering av SiteVisions sökresultat för ökad relevans
  • Funktion så att redaktörerna enkelt själva kan göra expanderande textytor

Besök gärna Östersund, adressen är www.ostersund.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se
  • Design
  • Mallbygge
  • Utveckling
  • Projektledning

Vill du komma i kontakt med en referens?