Konjunkturinstitutet har lanserat ny webbplats

2015-12-09

Konjunkturinstitutets nya responsiva webbplats konj.se Länk till annan webbplats. lanserades i november 2015. Limepark har varit med som partner hela vägen från design till färdig produkt. Resultatet är en webbplats som präglas av enkelhet och tydlighet.

Konjunkturinstitutet är en statlig myndighet under Finansdepartementet vars uppdrag är att skapa bra underlag för ekonomiska beslut för regering, institutioner och privata företag. De ville förändra designen och bygga responsiva mallar från grunden och Limepark fick nöjet att arbeta med båda uppdragen.

För att renodla och lyfta fram det viktigaste i en relativ komplex struktur så föregicks själva designen av ett arbete med wireframes. Det är ett bra sätt att diskutera och bolla sig fram till hur man vill disponera och arbeta med innehållet. När det arbetet var spikat påbörjades designarbetet.

Vi levererade vår Snabbstart så att kunden kunde påbörja överflyttningen av information redan innan vi påbörjade mallbygget.

– Limepark har varit en lyhörd, flexibel och samtidigt tydlig samarbetspartner. Inför projektet lovade de att vara "besvärliga" och ställa frågor kring önskad funktionalitet, att vi som kund skulle vara delaktig genom varje delprocess och att de inte ville krångla till saker. De har verkligen levererat på de punkterna. Vi kunde tidigt lansera en väldigt basal betamiljö där vi sedan löpande har fortsatt - och fortsätter - lansera förbättringar, säger Henrik Hellström, projektledare på Konjunkturinstitutet.

Förutom responsiva mallar tog Limepark även fram specialfunktioner, bland annat:

– Limepark levererade inom relativt begränsade tids- och budgetramar och var konsekventa med att använda våra behov som utgångspunkt för arbetet. Konjunkturinstitutet har numera en webbplats med logisk användning av sidmallar, välfungerande navigering och ett modernt och framtidssäkert utseende. Webbplatsen är välanpassad för mobilen och resultatet av ett väl utfört webbprojekt, avslutar Henrik Hellström.

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?