Falu kommun välkomnar skid-VM med ny webbplats

2015-01-15

Med en produktionstid på tre månader valde Falu kommun vårt snabbstartskoncept för att sparka igång projektet direkt. Den grafiska grundformen var redan framtagen av kommunens kommunikationsbyrå och vidareutvecklades för responsiv webb och tillgänglighet av oss på Limepark.

- Vi är glada över att kunnat lansera webbplatsen på så kort tid, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på Falu kommun. Samarbetet med Limepark har fungerat utmärkt och deras kunskap och erfarenhet från kommunvärlden har varit ovärderlig.

- Strukturen på vår tidigare webbplats var i mångt och mycket organisationsbaserad. På den nya webbplatsen har vi satt medborgaren i fokus med en logisk struktur, mer lättillgängligt innehåll och en kraftigt förbättrad sökfunktion.

- Det känns skönt att ha nya falun.se på plats nu när vi förväntar oss många besök inför Skid-VM som startar 18 februari.

Den förväntade besöksanstormningen i samband med Skid-VM är en av anledningarna till att kommunen valde Sitevision Cloud för driften. Under våren kommer arbetet fortsätta, bland annat med satsningar på funktioner för självservice och skolornas webblösning.

Integrationer

Trots kort projekttid har inte mindre än sex externa system integrerats sömlöst med hjälp av proxymodulen. Flertalet hämtas från Lotus Domino.

  • Förtroendevalda
  • Diariepostlista
  • Styrdokument
  • Företagsregister
  • Tillgänglighetsguiden
  • Protokoll

Utbildning

I projektet har vi hittills grundutbildat runt 40 redaktörer och administratörer i Sitevision.

Besök webbplatsen på www.falun.se Länk till annan webbplats..

Artikeln är skriven av: Johan Dahlqvist VD och projektledare johan@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?