Älvkarleby satsar på värme, värdskap och förtroende

2014-12-23

Utifrån sina ledord har Älvkarleby numera en tillgänglig webbplats byggd för att ge service. Med den nya webbplatsen förbättrade de dessutom sitt resultat på validerat.se med 31 procent.

Älvkarleby kommun var i stort behov av att förnya sin webbplats. I samband med det bytte de CMS till Sitevision och Limepark fick äran att ta fram design och bygga mallar.

Ledorden i projektet för den nya webbplatsen var Värme, Värdskap och Förtroende som de hade som mål att återspegla i design, bilder och texter.

Catharina "Wilma" Östlund, webbstrateg på Älvkarleby kommun berättar om projektet.

"Som besökare och nyttjare av webbplatsen ska man uppleva att den är byggd för att ge service. Tillgänglighetsaspekten har också varit central i arbetet med nya webbplatsen, alla ska kunna ta del av informationen. Oavsett om man sitter på en mobil enhet, har en funktionsnedsättning, föredrar att hitta information via menyer eller genom att använda sökfunktionen".

Älvkarleby bestämde sig också tidigt för att inte ta fram någon prototyp eller detaljstyra hur leverantören skulle genomföra design och struktur.

- Det arbetssättet har fungerat fantastiskt bra med Limepark och vi har sparat mycket tid och pengar på det, säger Wilma.

Under arbetets gång har Älvkarleby parallellt kunnat arbeta med innehåll och struktur på webbplatsen.

- Det har varit en nyckel som gjort att vi kunnat genomföra projektet med hög kvalitet trots den knappa tiden vi hade, menar Wilma.

Utöver besökarens positiva upplevelse har webbplatsens resultat på validerat.se ökat från 68 till 99 %, vilket markerar väsentligt förbättrad tillgänglighet och kodkvalitet. Ett av projektdelmålen - att nå 100 % - är snart infriat.

Funktioner

  • Ny design med större text och bättre stöd för bilder.
  • Stöd för smarta telefoner och surfplattor.
  • Möjlighet att lyssna på innehållet.
  • Snabbare sökfunktion som levererar sökresultatet på ett bättre sätt.
  • Lättillgänglig kontaktinformation, länkar och dokument på respektive sida.
  • Inbyggt kartstöd för att visa var verksamheter ligger.
  • Dela en sida i sociala medier eller via e-post.
  • Innehållet sorteras i logiska kategorier och begrepp.

Besök webbplatsen på www.alvkarleby.se Länk till annan webbplats..

Artikeln är skriven av: Stefan Sjögren Projektledare stefan@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?