Jönköpings Studentkår fick eld i baken

2014-07-04

Det hör till ovanligheterna att en ny webbplats lanseras två månader för tidigt. Men när ens befintliga plötsligt får virus - vad ska man göra?
- Limepark har varit en klippa i stormen, säger Viktor Lund, kommunikatör på Jönköpings Studentkår.

Jönköpings Studentkårs tidigare webbplats var snårig med flera specialbyggda funktioner som ledde till komplikationer. De beslutade sig för att byta webbplattform från Wordpress till Sitevision.

- Vi pratade om att lansera en ny Wordpress-sida då det skulle kosta hälften så mycket. Men vi valde att satsa på Sitevision och anlita Limepark för att få bättre säkerhet, support och användarvänlighet, säger Victor Lund.

Under projektets gång utsattes Studentkårens befintliga webbplats för en virusattack som tvingade dem att stänga ner den.

- Allt kändes otroligt tungt. Vår första tanke var att nu kommer vi inte ha någon hemsida när de nya studenterna får sina antagningsbesked i sommar.

För att kontrollera situationen och ta hand om sina besökare pekades domänen om temporärt till deras Facebook-sida och i samråd med Limepark tidigarelades lanseringsdatumet.

För att kunna lansera tidigare än väntat krävs inte bara ett lyckat projekt som flyter på i bra takt, det handlar även om inställning. Att som kund våga och acceptera att lansera en webbplats - trots att den inte är klar till 100 %.

Spara kalendertid

Studentkåren har arbetat på den nya webbplatsen från första stund. Samtidigt som Limepark har utvecklat webbplatsen har Studentkåren fyllt på med information och testat nya funktioner efter hand.

En annan viktig faktor för att spara kalendertid är den dagliga kontakten. Via ett projektverktyg kan projektgruppen ställa frågor till varandra och genom snabba svar kan ställtider undvikas.

- Vi är mållösa inför det faktum att Limepark lyckades lansera hemsidan mer än två månader innan deadline, menar Victor Lund.

Resultatet

Limepark har hjälpt Studentkåren med struktur och design, mallbygge och utveckling. Ledorden för den nya webbplatsen var:

  • Lättnavigerad
  • Logisk
  • Transparent
  • Enkel
  • Studentikos

- Att arbeta med Limepark är ett rent nöje. De är otroligt duktiga på problemlösning och har haft Studentkårens behov i fokus hela vägen, konstaterar Victor Lund som tycker att mobilwebben är det största lyftet i jämförelse med den tidigare webbplatsen.

Besök gärna: jonkopingsstudentkar.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Karolina Munck Projektledare och webbutvecklare karolina@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?