SVT lanserar webbplats för Vipåtv - responsiv nyhetssida

2014-02-11

I fredags var det premiär för Sveriges Televisions nya webbplats Vipåtv. Vipåtv är SVT:s interna nyhetstidning som nu tagit steget från papperstidning till öppen nyhetssida på webben. Limepark fick i uppdrag att realisera detta genom att ta fram ny design och implementera en responsiv webbplats med tillhörande funktioner i Sitevision.

Vipåtv lanserades 1991 och har fram till december 2013 tjänat som SVT:s interna nyhetstidning riktad till SVT:s medarbetare och media. Nu har papperstidningen lagts ner och Vipåtv har blivit digital. I samband med detta öppnades tidningen även upp för allmänheten vilket gör att vem som helst kan ta del av nyheter, krönikor, fördjupande reportage, videoporträtt, vimmel, debattinlägg, vad tittarna tycker och mycket annat relaterat till SVT:s verksamhet.

Limepark fick förtroendet att ta fram design utifrån SVT:s riktlinjer och grafiska profil samt att därefter utveckla mallar och specialfunktioner i Sitevision. Webbplatsen har gjorts helt responsiv för att se bra ut på alla plattformar.

Förutom mallar så har specialfunktionalitet tagits fram för bland annat:

  • "Läs också" (ett sätt att med hjälp av dolda taggar ge besökarna relaterade artiklar till det man just nu läser.
  • Responsiva nyhetskaruseller för program och krönikor.
  • Smarta nyhetsmoduler" som inte återupprepar den nyhet man är inne på i andra listningar.
  • Automatiska utsökningar som listar exempelvis andra krönikor av samma krönikör, andra krönikor i samma kategori, debattinlägg som föregår eller efterföljer det inlägg man just nu läser och så vidare.
  • Metadatastyrning av högerspalt för att enkelt återanvända färdiga block som kan användas olika på olika sidor/grenar.

Besök:
http://vipatv.svt.se Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Per Eriksson Utvecklare per@limepark.se

Vill du komma i kontakt med en referens?