Siteimprove för ökad tillgänglighet

I vårt ständiga arbete med att optimera tillgängligheten i våra projekt har vi inlett ett samarbete med Siteimprovelänk till annan webbplats. Siteimprove är en branschledande leverantör av systematiska kvalitetstester för webbplatser.

Tillgänglighetsproblem, trasiga länkar, tomma textfält och felstavade ord är inte alltid så lätta att upptäcka, särskilt om du har en stor webbplats med många redaktörer. Med hjälp av Siteimprove kan du enkelt identifiera dessa och åtgärda dem.

Samarbetet med Siteimprove gör att vi på Limepark kan kvalitetssäkra våra leveranser ytterligare och hjälpa våra kunder att öka sin tillgänglighet och trafik på webben. I och med nya webbdirektivet har dessa frågor aktualiserats ytterligare.

Siteimprove kan bland annat hjälpa dig att...

  • hitta tillgänglighetsfel (på WCAG-nivåerna A, AA, AAA)
  • hitta sidor med trasiga länkar
  • identifiera stavfel
  • få ett läsbarhetsvärde på sidorna
  • göra en SEO-översikt
  • skanna din webbplats för att identifiera personuppgifter (GDPR)
  • få en översikt av trafiken på din webbplats.

Siteimproves funktion Policy är dessutom ett utmärkt komplement för SiteVision-kunder. På en minut kan man sätta upp listor över vilka sidor som innehåller exempelvis nyhetsmoduler, iframes eller proxyintegrationer.

Modul för SiteVision

Vi har tillsammans med Siteimprove tagit fram en modul som ger dig möjlighet att se tillgänglighetsfel på din webbplats direkt i SiteVisions redigeringsläge.

Modulen till höger i redigeringsläget gör dig uppmärksam att det finns tillgänglighetsproblem på den sida du står på. Öppna upp modulen för detaljerad information.

Från modulen kan du gå direkt in i Siteimproves gränssnitt för att få större rapporter och en närmare granskning på vad det är som behöver åtgärdas.

För att kunna använda modulen behövs ett abonnemang på Siteimprove och en SiteVision-licens.

Gör en intresseanmälan av Siteimprove

Beställ Siteimprove-modulen

Webbplatsen webperf.se har gjort en ambitiös utvärdering av Siteimprovelänk till annan webbplats.