Tillväxtverket klarade trycket - placerade sig på topp 100

2020-11-19

Tillväxtverket.se har utsatts för hårt tryck under coronapandemin. Nu hyllas webbplatsen som en av de fem bästa myndighetssajterna på IDG:s topp 100-lista. Bland motiveringarna lyfts stödansökan för korttidsarbete där vår nya Quiz-modul är en viktig del.

Skärmdump av Tillväxtverkets startsida med texten Topp 100 2020 på en sigill

Årets 100 bästa webbplatser och tjänster har nu i vanlig ordning utsetts av IDG. Under coronapandemin har aktiviteten på nätet trappats upp och belastningen har ökat på våra webbplatser. IDG har utsett de som klarade trycket bäst jämfört med sina konkurrenter.

I kategorien Myndigheter kan vi stolt presentera vår kund Tillväxtverket som under pandemin varit ansvariga för bland annat ansökan och rapportering av korttidsarbete. En uppgift de klarat bra med enkla, tydliga verktyg och informationssidor, menar IDG.

Detta är förstås extra roligt för oss då vi hjälpt dem utveckla första steget i ansökan. Ansökan inleds med en steg för steg-kontroll som baseras på vår nya modul Quiz. Kontrollen hjälper dem att avlasta ansökningarna genom att i ett tidigt skede se om man är berättigad till stöd eller inte.

Det är väldigt smidigt att samarbeta med Limepark eftersom de kan vår sajt, vårt formspråk och vet vilka krav vi som myndighet har på oss. Så när något ska utvecklas kan vi koncentrera oss på funktionen i sig. I detta fall fick vi på kort tid fram en modul som underlättade både för besökarna och för oss, och som dessutom kan återanvändas på andra ställen på sajten.

Torill Fagervik, Huvudredaktör på Tillväxtverket.se

Modulen är optimerad för att klara tusentals användare och vi har lagt stor omsorg vid användarvänlighet och tillgänglighet. Den är även tillgänglighetsgranskad av tillgänglighetsexperterna på Acess Lab.

Tillväxtverket får även beröm för sin grafiska form och benämner den som inspirerande. Den är lite ”coolare” utan att förlora i professionalitet och tydlighet, menar IDG.

Tack för ett gott samarbete och stort grattis till Tillväxtverket!

Länkar

Artikeln är skriven av: Karolina Munck Projektledare och webbutvecklare karolina@limepark.se