Sommartider under hemestern

2020-06-18

I år stänger vi igen kontoret och telefonväxeln vecka 28, 29 och 30. Men du kan vara lugn! Vår support når du ändå. Använd formuläret eller mejla till support@limepark.se. Vi vill även passa på att önska alla våra kunder och samarbetspartners en riktigt härlig sommar och hoppas alla passar på att upptäcka Sverige i rådande hemestertider. För att ge er lite inspiration ger en kollega på varje Limepark kontor ett tips på något att göra i sin stad under sommaren.

Örebrotips från vår utvecklare Tim Hultstrand

Hyr kanot i Örebro

Ta en kanottur! Starta dagen i Hästhagen med en runda minigolf eller frisbeegolf, och hyr sedan en kanot för att paddla er längst svartån in mot Limeparks kontor i Örebro Slott eller bort mot vackra Karlslund. Ett helt klart annorlunda sätt att uppleva Örebro. Känner ni er extra äventyrliga, så packa med tält och sovsäckar och gör det till en tvådagarsupplevelse längst någon av våra sex kanotleder. Social distancing när den är som bäst!
Läs mer om Hästhagen: https://www.kfumorebro.se/hasthagen/ Länk till annan webbplats.

Södertäljetips från vår Art director Henrik Broberg Lennartsson

Klappa djur och lek i 1800-tals miljö i Södertälje

Mitt guldkorn i Södertälje på sommaren är att ta med barnen till Torekällberget. Där har man återskapat 1800-talet. Det finns en lantlig del med djur, hopp i hö och kuriosa. Sedan finns det en stadsdel med fik och butiker. Det är väldigt fint arrangerat, drivs av Södertälje kommun, tillgängligt och är gratis.
Läs mer om Torekällberget: https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/torekallberget/ Länk till annan webbplats.

Jönköpingtips från vår utvecklare Hampus Nordin

ta en lokalt heldagsupplevelse längs Södra Vätterleden

När många redan har fått ställa in sina bergsbestigningar uppe i svenska fjällen kan ni i stället ta en lokal heldagsupplevelse längs Södra Vätterleden ner till Taberg. Väl i Taberg bestiger ni berget med samma namn som orten, och äter eran medtagna lunch eller köper en god räkmacka, medan ni njuter av utsikten – 343 meter över havet.
Läs mer om Södra vätternleden: https://www.jonkoping.se/upplevagora/friluftslivochmotion/vandringsleder/sodravatterleden.4.74fef9ab15548f0b8002617.html Länk till annan webbplats.

Örnsköldsviktips från vår projektledare Stefan Sjögren

Jag rekommenderar en dagsutflykt i något av våra naturreservat. En liten favorit är Balesudden där du får uppleva både skog och kust på samma vandring. Parkera antingen i Sandlågan (där du kan bada efter vandringen) eller utgå från Köpmanholmen där du kan passa på att köpa färsk lax. Efter några timmars vandring i orörd skog när man passerat den kristallklara Balestjärnen är man framme på Balesudden som med sin dramatiska brant mot havet ger en fantastisk utsikt över skärgården där du bland annat ser Ulvön. Läs mer om Balesudden: https://www.lansstyrelsen.se/vasternorrland/besoksmal/naturreservat/balesudden.html Länk till annan webbplats.

Artikeln är skriven av: Henrik Lennartsson Design director henrik@limepark.se