Information med anledning av utbrottet av Coronaviruset

2020-03-11

För att säkerställa att Limepark ska kunna fortsätta leverera och ha full supportkapacitet även vid en eventuell allmän spridning av det nya coronaviruset, covid-19, har vi vidtagit förebyggande försiktighetsåtgärder.

Uppdatering 16 mars: Limeparks samtliga medarbetare rekommenderas nu att jobba hemifrån oavsett hälsostatus.

De försiktighetsåtgärder som vidtagits går längre än de rekommendationer som just nu finns från myndigheters sida. Vi väljer att vara extra försiktiga både av respekt för riskgrupper men också för att kunder ska kunna vara trygga med att Limepark fortsatt kan hjälpa till även vid en svårare situation än den vi har just nu.

Limeparks policy för hantering av coronaviruset innebär att:

  • Vi har avbokat alla resor/fysiska möten och tillåter inte längre resor inom tjänsten utan skriftligt godkännande från ledningen.
  • Alla möten sker via video tills vidare, vi hoppas att alla kunder har förståelse för detta.
  • Samtliga anställda har möjlighet att jobba hemma, även om man är symptomfri (vilket några redan gör). Vi har sett till att kunna ha full kapacitet även i fall samtliga anställda behöver jobba hemifrån.
  • Vi uppmanar dessutom alla att jobba hemma, även om man är symptomfri, om man
    • besökt någon av platserna i Sverige med betydande spridning
    • har planer på att besöka någon i riskgruppen
    • har rest utomlands

Limepark har flera kontor runt om i landet och har inga fysiska träffar mellan kontoren inplanerade tills vidare.

Vi är även redo att snabbt vidta ytterligare karantänåtgärder vid allmän spridning i de städer vi har kontor och följer därför utvecklingen kontinuerligt.

Vi uppmanar samtliga partners och kunder att efter bästa förmåga hjälpa till att begränsa risken för en allmän spridning genom att följa alla de råd som Folkhälsomyndigheten ger.

Artikeln är skriven av: Per Eriksson Utvecklare per@limepark.se