Tillgänglighet och guld på Sitevision­dagarna 2018

2018-11-01

På Sitevisiondagarna rivstartade vårt nya samarbete med Siteimprove med demonstration av vår Siteimprove-modul för Sitevision. I montern träffade vi många trevliga besökare som ville tillgänglighetstesta sina webbplatser.


För oss på Limepark har tillgänglighet alltid haft en plats nära hjärtat. Det är inte för intet som webbdirektivet tagits fram och blivit en lag – en av fem sägs ha någon form av funktionsnedsättning Länk till annan webbplats. som kan påverka möjligheten att ta till sig viktig information.

På Sitevisiondagarna tog vi tillfället i akt att ge mässbesökarna möjlighet att få prova sin webbplats med olika hjälpmedel för att skapa medvetenhet om vilka problem olika användare kan mötas av. Vi hade även hjälp av vår nya partner Siteimprove som gav besökarna djupare insikt i hur webbplatser testas ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Efter första dagens keynote inledde vår projektledare Björn Alexandersson eftermiddagspasset med ett bakom kulisserna-föredrag om SVT:s intranät Fjärrkontrollen. Intresset för integrationen mellan Office 365 och Sitevision var stort.

Vinnaren i vår montertävling

En lycklig vinnare i vår montertävling är framlottad och det blev Ann-Charlotte Berntsson på Havs- och vattenmyndigheten som får använda Siteimprove kostnadsfritt i tre månader och som dessutom får tio timmar tillgänglighetsfixar från oss på Limepark. Grattis säger vi!

Folkpool plockade hem Guldhanden 2018

I år nominerades tre av våra kunders webbplatser till Guldhanden (kungligaslotten.se, folkpool.se och SVT:s intranät). Folkpool.se vann i hård konkurrens priset för Bästa kommersiella webbplats, Vi är väldigt glada och stolta över detta samarbete och säger stort grattis till Folkpool!

Folkpool-projektet lanserades i mars 2018 och innebar bland annat en rolig utmaning i något så ovanligt som integration av en stor webbshop i Sitevision. Kika gärna in på folkpool.se Länk till annan webbplats..

Siteimprove

Vill du installera vår Siteimprove-modul på din webbplats så behöver du i dagsläget beställa den från oss. Modulen är gratis men kräver att ni är kunder hos Siteimprove. Gå till beställningsformuläret.

Vi på Limepark vill tacka alla besökare och kunder som kom fram till oss under dagarna för att prata lite, tävla och uppleva sin webb. På återseende nästa år!

Artikeln är skriven av:
Limepark