Open Graph och Twitter cards för Sitevision

Skript och funktioner

Piffa upp dina delningar på sociala medier genom Limeparks lösning - helt gratis!

Har du stött på trubbel när du försökt dela en länk på Facebook, Twitter eller någon annan social plattform? Kanske har rubriken blivit fel eller så har bilden på sidan inte följt med vid delningen.

Facebook & co gör sitt bästa för att förstå ditt innehåll men ibland räcker inte det ända fram. Vi kan behöva hjälpa dem på traven.

Lösningen heter Open Graph

Open Graph är ett protokoll Länk till annan webbplats., framtaget av Facebook, som vi kan komplettera våra webbsidor med och på så vis öka sannolikheten för att våra delningar blir som vi önskar. Den extra informationen finns bara i sidans HTML-kod och är inget som vanliga besökare märker av.

Sitevision har inget inbyggt stöd för Open Graph men det går att lägga till själv. Limepark har hjälpt många kunder med detta och även om deras önskemål brukar se något olika ut är grundidén den samma.

Med hjälp av ett kodtillägg och vanliga metadata i Sitevision genererar vi automatiskt den HTML som behövs för Open Graph.

Du är hjärtligt välkommen att implementera lösningen på din Sitevision-webbplats

Det du behöver göra är att skapa ett kod-tillägg och sätta upp lite nya metadata och anpassa inställningarna efter din webbplats. Det är inte svårt och följer du vår guide som finns dokumenterad på GitHub så är lösningen på plats inom en timme eller två!

Här kommer länken till Github där du hittar guiden:
github.com/limepark/open-graph Länk till annan webbplats.

När du implementerat lösningen kan du dubbelkolla hur din delning kommer att se ut - innan du släpper den live. Kika in debuggersidan Länk till annan webbplats. som Facebook skapat för detta ändamål.

Känner du dig osäker på hur du sätter upp lösningen och vill ha hjälp så kan du givetvis höra av dig till oss så lägger vi upp en plan tillsammans.

Rekommenderade bildstorlekar

Artikeln är skriven av: Evylyn Pettersson Projektledare och webbutvecklare evylyn@limepark.se