16

Julprognos

Klurar du över hur julen kommer att se ut för dig i år? Då är den här luckan för dig. Om det är någon som kan se in i framtiden på Limepark så är det nissen Stefan.

Stefan har letat efter varje tecken i kaffesumpen på jobbet och sovit utomhus en stor del av hösten för att analysera stjärnorna.

Blygsamt tar han fram ett par A4:an ur bakfickan och läser prognosen för dig.

Så här blir din jul

Väduren

Väduren 21 mars - 19 april
Du får tänka på din iver och rastlöshet. Du vill gärna vara lite impulsiv inför julbordet men bli inte arg om inte ditt spontana, chiliinspirerade pepparkaksprojekt inte blir uppskattat. Du kommer ändå släppa det snabbt och gå vidare mot nya djärva projekt. Om du ser en stjärna falla i en brant båge samtidigt som du hör en domherre kvittra så betyder det att du är utomhus.


Oxen

Oxen 20 april - 20 maj
Din jul blir precis som du har tänkt dig men det är inte så konstigt då du har förberett allt lugnt och metodiskt. Från de Ernst-inspirerande julbockarna på kaneldoftande granris till vilken ordning TV-programmen ska ses på TV. Att personer i din närhet har andra förslag tar du med en nypa salt. Om en kusin vill prata med dig om sin forskning på vattnets betydelse för sjöfarten genom historien ska du tacka ja.


Tvillingarna

Tvillingarna 21 maj - 21 juni
Du ser fram emot julen med skräckblandad förtjusning. Du vet precis vilka julklappar som alla ska ha, å andra sidan är du inte riktigt säker. Men du behöver inte oroa dig, det blir en bra jul i år. Förutom de tre timmarna som försvinner på kvällen när en släkting vill visa dig sin samling av protokoll från kommunfullmäktige mellan 1984-1993.


Kräftan

Kräftan 22 juni - 22 juli
Det blir en livlig jul med många aktiviteter men juldagens fullmåne påverkar dig. Ditt humör kommer varvas med glädje och eftertänksamhet hela kvällen. Till slut smiter du undan för att tillbringa tid med den du trivs bäst med - dig själv i lugn och ro. Det kan bli en oväntad resa till Gäddträsk i Västerbotten.


Lejonet

Lejonet 23 juli - 22 augusti
Det blir en lugn jul fram till juklappsutdelningen. En knypplad makraméväst i ugnsbakad ull från en släkting får dig att börja skratta och gråta samtidigt. Som vanligt säger du vad du tycker om julklappen vilket orsakar lite tryckt stämning. Du äter väldigt mycket ost.


Jungfrun

Jungfrun 23 augusti - 22 september
Julhelgen är planerad i minsta detalj och du har stenkoll. Som vanligt kan andra tycka att du överdriver när du dammsuger upp granbarr så fort de faller ned, men de förstår inte heller helheten som du gör. Om din granne bankar på dörren på julaftonsmorgonen och kräver morgontidningen så lämna tillbaka den.


Vågen

Vågen 23 september - 22 oktober
Din jul blir riktigt, riktigt bra.


Skorpionen

Skorpionen 23 oktober - 21 november
Julen blir precis så trevlig som du önskade. Du vandrar runt bland vinfyllda släktingar och påpekar diskret olika saker, vilket kulminerar till en härlig högljudd diskussion bland alla inblandade. Som åskådare njuter du av underhållningen. Möter du en person med grön hatt, gult regnställ och gröna träskor ska du ta en omväg.


Skytten

Skytten 22 november - 21 december
Det är planerat en jul inomhus men då du firade precis så ifjol funderar du på att dra ut granen utomhus och se till att alla firar där. Varför ska man alltid göra som man alltid har gjort? Får du en inbjudan till att bo i ett kollektiv i Gräsmyr så ska du vara vaksam.


Stenbocken

Stenbocken 22 december - 19 januari
Trots att du är lite osäker på om det blir en bra jul så kommer det bli en riktigt bra helg. Om någon vill att ni ska ha maskerad och klä ut er till mumintroll så ska du tacka nej. Du kommer hantera många paket, särskilt om du jobbar på posten.


Vattumannen

Vattumannen 20 januari - 18 februari
Du har jobbat hårt in i det sista vilket sätter sina spår på julhelgen. Du funderar på om julklapparna ska placeras i en horisontell eller vertikal layout under granen samtidigt som du undrar om det följer reglerna för tillgänglighet. Du kommer få ett väntat besök.


Fiskarna

Fiskarna 19 februari - 20 mars
Som alla andra jular är även denna fylld av mystik och stämning. Om telefonen ringer så ska du genast svara. Det kan vara en okänd rik släkting som vill ge dig ett hus. Det bästa är att du äntligen får veta vad som döljer sig under lucka 24 på Limeparks julkalender.