Tillgänglighet och guld på Sitevisiondagarna 2018

På SiteVisiondagarna rivstartade vårt nya samarbete med Siteimprove med demonstration av vår Siteimprove-modul för SiteVision. I montern träffade vi många trevliga besökare som ville tillgänglighetstesta sina webbplatser.

 

För oss på Limepark har tillgänglighet alltid haft en plats nära hjärtat. Det är inte för intet som webbdirektivet tagits fram och blivit en lag – en av fem sägs ha någon form av funktionsnedsättning som kan påverka möjligheten att ta till sig viktig information.

På SiteVisiondagarna tog vi tillfället i akt att ge mässbesökarna möjlighet att få prova sin webbplats med olika hjälpmedel för att skapa medvetenhet om vilka problem olika användare kan mötas av. Vi hade även hjälp av vår nya partner Siteimprove som gav besökarna djupare insikt i hur webbplatser testas ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Efter första dagens keynote inledde vår projektledare Björn Alexandersson eftermiddagspasset med ett bakom kulisserna-föredrag om SVT:s intranät Fjärrkontrollen. Intresset för integrationen mellan Office 365 och SiteVision var stort och om du missade föredraget så kan du se det i efterhand här på Sitevisiondagarnas webbplats.

Vinnaren i vår montertävling

En lycklig vinnare i vår montertävling är framlottad och det blev Ann-Charlotte Berntsson på Havs- och vattenmyndigheten som får använda Siteimprove kostnadsfritt i tre månader och som dessutom får tio timmar tillgänglighetsfixar från oss på Limepark. Grattis säger vi!

Folkpool plockade hem Guldhanden 2018

I år nominerades tre av våra kunders webbplatser till Guldhanden (kungligaslotten.se, folkpool.se och SVT:s intranät). Folkpool.se vann i hård konkurrens priset för Bästa kommersiella webbplats, Vi är väldigt glada och stolta över detta samarbete och säger stort grattis till Folkpool!

Folkpool-projektet lanserades i mars 2018 och innebar bland annat en rolig utmaning i något så ovanligt som integration av en stor webbshop i Sitevision. Kika gärna in på folkpool.se.

Siteimprove

Om du är intresserad av Siteimprove så gäller vårt mässerbjudande ett tag till. Kika in här och anmäl ditt intresse! Vill du installera vår Siteimprovemodul till din webbplats så anmäler du dig här så återkopplar vi till dig så snart vi kan.

Vi på Limepark vill tacka alla besökare och kunder som kom fram till oss under dagarna för att prata lite, tävla och uppleva sin webb. På återseende nästa år!

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

Stockholm

Stockholm

Limepark AB

Gotlandsgatan 46
116 65 Stockholm
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

Folketshusvägen 10
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet