Open Graph och Twitter cards för SiteVision

Piffa upp dina delningar på sociala medier genom Limeparks lösning - helt gratis!

Har du stött på trubbel när du försökt dela en länk på Facebook, Twitter eller någon annan social plattform? Kanske har rubriken blivit fel eller så har bilden på sidan inte följt med vid delningen.

Facebook & co gör sitt bästa för att förstå ditt innehåll men ibland räcker inte det ända fram. Vi kan behöva hjälpa dem på traven.

Lösningen heter Open Graph

Open Graph är ett protokoll, framtaget av Facebook, som vi kan komplettera våra webbsidor och på så vis öka sannolikheten för att våra delningar blir som vi önskar. Den extra informationen finns bara i sidans HTML-kod och är inget som vanliga besökare märker av.

SiteVision har inget inbyggt stöd för Open Graph men det går att lägga till själv. Limepark har hjälp många kunder med detta och även om deras önskemål brukar se något olika ut är grundidén den samma.

Med hjälp av ett kodtillägg och vanliga metadata i SiteVision genererar vi automatiskt den HTML som behövs för Open Graph.

Du är hjärtligt välkommen att implementera lösningen på din SiteVision-webbplats

Det du behöver göra är att skapa ett kod-tillägg och sätta upp lite nya metadata och anpassa inställningarna efter din webbplats. Det är inte svårt och följer du vår guide som finns dokumenterad på GitHub så är lösningen på plats inom en timme eller två!

Här kommer länken till Github där du hittar guiden:
github.com/limepark/open-graph

När du implementerat lösningen så kan du dubbelkolla hur din delning blir att se ut - innan du släpper den live. Kika in debuggersidan som Facebook skapat för detta ändamål.

Känner du dig osäker på hur du sätter upp lösningen och vill ha hjälp så kan du givetvis höra av dig till oss så lägger vi upp en plan tillsammans.

Happy coding!

/Limepark

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

SÖDERTÄLJE

SÖDERTÄLJE

Limepark AB

Kronstrandsgatan 1
151 36 Södertälje
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

C/o Söråkers folkets hus
Folketshusvägen 10
Box 44
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet