Vad missade jag på SiteVisiondagarna 2016?

För dig som aldrig varit på SiteVisiondagarna förut - det är ett av landets största CMS-event där du bland annat får chansen att höra vad som är på gång inom verktyget, sporras av föreläsningar, träffa specialister som oss på Limepark och möta mängder av likasinnade för erfarenhetsutbyte och inspiration. Årets arrangemang slog rekord med 540 deltagare.

Henrik och Hampus samtalar med besökare i Limeparks monter. Foto: SiteVision

Henrik och Hampus samtalar med besökare i Limeparks monter. Foto: SiteVision

På keynoten presenterades ett gäng kommande nyheter i SiteVision. Bland våra favoriter fanns bland annat

  • Modul för smidig integration mot Microsoft SharePoint/Office 365
  • Element/tillägg - förbättrade möjligheter till tredjepartsutveckling
  • Flerspråkstöd i nya gränssnittet med möjlighet till maskinöversättning
  • Man hoppas ha flyttat all funktionalitet till nya gränssnittet vid årsskiftet

Planerat släpp för SiteVision 4.2 är under första veckan i november.

Vi på Limepark deltog som utställare och sponsor för åttonde året i rad. Inledningsdagens eftermiddagspass inleddes med Svens föreläsning Ett smörgåsbord av smarta verktyg.

Varje år prisas tre SiteVision-webbplatser som har något utöver det vanliga. I år hade vi två finalister - Keolis intranät och Tillväxtverkets nya externa webbplats. Tillväxtverket tog glädjande nog hem ett av priserna med motiveringen:

Årets vinnare i kategorin Bästa offentliga webbplats har tagit ett stort kliv framåt genom sin nya webbplats. De lyckas bra med att förmedla syftet med sin verksamhet genom olika ingångar och hur de uttrycker sig – både i text och med ett konsekvent och riktigt snyggt bildspråk.

Trots att organisationen har mycket att säga och rör sig i ett komplext område, lyckas de göra innehållet enkelt, elegant och inspirerande, till och med statistiken. Årets vinnare förpackar mycket nytta i ett väldigt snyggt paket – stort grattis till Tillväxtverket!

Apropå vinnare så vill vi rikta ett stort tack till alla som skickade in bidrag till vår tävling under SiteVision-dagarna! Vi fick in flera spännande idéer och lösningar. Vinnande idé kom från Tomas Johansson Haavik men som en bonus kommer också en idé från Linn Kierkegaard att förverkligas. Vi kommer kontakta vinnarna med mer information och återkommer senare med vad idéerna mynnade ut i.

Som vanligt är SiteVisiondagarna en kavalkad av trevliga möten mellan kunder och samarbetspartners. Efter dagarna känner vi oss lite extra stärkta av att vårt arbetssätt med fokus på kvalitet, kundvård och att alltid hålla våra löften, är så uppskattat hos våra uppdragsgivare. Stort tack för att ni finns och för att vi får jobba med er!

Nästa år firar SiteVisiondagarna 10 år - på återseende då. :)

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

SÖDERTÄLJE

SÖDERTÄLJE

Limepark AB

Kronstrandsgatan 1
151 36 Södertälje
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

C/o Söråkers folkets hus
Folketshusvägen 10
Box 44
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet