Tillväxtanalys lanserar responsiv webbplats

Webbplatsen är nu mycket enklare att redigera då mallarna förbättrats och minskat i antal.
Maria Modigh, Tillväxtanalys

Tillväxtanalys är en statlig myndighet under Näringsdepartementet och har i uppdrag att analysera och utvärdera svensk tillväxtpolitik och utföra omvärldsanalys. Deras tidigare webbplats skapades 2012 och de ville nu se över webbplatsen och bygga responsiva mallar utifrån ett eget designförslag.

I detta projekt kom vi fram till att det bästa var att bygga mallarna på ett nytt hus. Tillväxtanalys använde vårt Snabbstartspaket för att tidigt kunna föra över information från den gamla webbplatsen till den nya. På så sätt förkortade de tiden mellan leverans och lansering.

– Det har varit ett nöje att få jobba med Limepark i detta projekt! Proffsiga utvecklare och en projektledare som alltid finns där för mig. Det är en trygghet för mig som beställare att man alltid kan få snabb feedback. Tidsramarna och budget har hållits tack vare dialog och iterativt arbetssätt, säger Maria Modigh, webbansvarig kommunikatör på Tillväxtanalys.

Under projektet gick vi även igenom deras mallar. Vi strävar alltid efter att förenkla redigeringen och hanteringen av webbplatsen för kunden och i samband med nya mallbyggen är detta ett ypperligt tillfälle. Efter att ha analyserat vad som fungerade bra och vad som kunde förenklas kom vi fram till att bland annat publikationer var ett moment som var onödigt krångligt. Tillväxtanalys gjorde ett bra jobb sammanställa vilka publikationstyper som fanns, så att vi sedan kunde ta fram en smart mall som gör jobbet bättre än vad deras gamla mallar gjorde. Efter genomgången av webbplatsen hade vi minskat antalet användarmallar från 16 stycken till 5.

Webbplatsen är nu mycket enklare att redigera då mallarna förbättrats och minskat i antal. Bland annat så har vi numera bara en mall för alla våra olika publikationer och styr innehållet i högerspalt med metadata.
Det är också enklare att skapa engelska sidor då rubrikerna översätts automatiskt på samma mall. Det sparar tid för oss, avslutar Maria.

Du finner deras webbplats på www.tillvaxtanalys.se.

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

SÖDERTÄLJE

SÖDERTÄLJE

Limepark AB

Kronstrandsgatan 1
151 36 Södertälje
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

C/o Söråkers folkets hus
Folketshusvägen 10
Box 44
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet