Guldsmak på SiteVisiondagarna

Har du varit på SiteVisiondagarna någon gång vet du exakt hur vi känner oss nu. Fyllda av intryck, stimulerade av möten med en mängd härliga människor; kunder, kontakter och branschkollegor. Inspirerade av föreläsningar, stinna av god mat och svettiga av dans. Förväntansfulla inför kommande funktioner i SiteVision!

Årets SiteVisiondagar var de största någonsin sedan starten för sju år sedan. Över 430 deltagare samlades på Conventum i Örebro för att ta del av produktnyheter, utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Vi på Limepark deltog som vanligt som guldsponsor, utställare och föreläsare.

Vårt tema för året var Hur uppdaterar du din webbplats vid en krissituation och vi demonstrerade bland annat hur man med några klick kan publicera driftinformation via sin smartphone. Funktionen är från grunden framtagen för montörer/reparatörer som jobbar ute på fältet och ger snabba informationsflöden utan omvägar via webbredaktioner.

Tillsammans med SKL:s projektledare Tomas Johansson Haavik och UX-gurun Per Axbom föreläste vår AD Henrik Lennartsson om arbetet med skisser och design till den nya skl.se som lanserades för lite drygt en månad sedan.

SiteVisions utvecklingschef Niclas Hedlund höll en dragning om tillämpningar baserade på metadata i SiteVision och framhöll vår söklösning till Swedish Cleantech som ett inspirerande exempel på tillämpad metadata.

Innan vi lämnade Conventum efter den första dagens utställning presenterades vinnarna av SiteVisions Guldhand - det årliga priset till den webbplats som enligt juryn på bästa sätt tillgodoser sin målgrupps behov. Nytt för året var att priset delades ut i tre kategorier i stället för en - bästa privata webbplats, bästa offentliga webbplats och bästa intranät.

SKL tar emot Guldhanden i kategorin bästa offentliga webbplats. Foto: SiteVision

SKL tar emot Guldhanden i kategorin bästa offentliga webbplats. Foto: SiteVision

Ifjol stod vi bakom tre av fyra nominerade webbplatser, men kammade noll och därför var glädjen stor när vi i år var leverantör av design och mallbyggen till två av de tre vinnarna.

SKL vann pris för bästa offentliga webbplats med motiveringen:

Priset går till en webbplats som hur enkelt som helst skulle kunna vara den absolut tristaste i Sverige. Men. Den är snygg, informationstät och välskriven och funkar på alla plattformar. Istället för att vara tråkig, är den ett föredöme för alla Sveriges kommuner och landsting.

Lidingö Stad vann priset för bästa intranät med motiveringen:

Intranätet utnyttjar verktyget på ett utmärkt sätt och är en väl fungerande plattform som underlättar dialogen och samarbetet mellan användarna och som lovar gott inför framtiden.

Vi vill passa på att tacka våra uppdragsgivare för förtroendet och våra samarbetspartners (Per Axbom i SKL-projektet och Soleil IT i Lidingö-projektet) för gott samarbete.

Fler länkar relaterade till inlägget

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

Stockholm

Stockholm

Limepark AB

Gotlandsgatan 46
116 65 Stockholm
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

Folketshusvägen 10
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet