Actions och batch sparar tid!

Vill du spara timmar på de tråkiga Photoshop-jobben, där du manuellt sitter och byter storlek på hundratusentals bilder? Jag ska berätta hur du kan göra fem timmars jobb på fem minuter!

Actions är en funktion som tillåter dig att spela in det du gör i Photoshop, för att sedan låta dig applicera det inspelade arbetet på vilken fil du vill. Som ett exempel: du spelar in en action där du gör en bild svartvit. Sen knyter du denna action till knappen F1. Nu kan du göra vilken bild som helst svartvit genom att trycka F1, smart va?

Batch i Photoshop gör att du kan applicera en action på alla bilder i en mapp. Så har du 100 bilder i en mapp som måste bli 150 px breda, skapa en action och starta en batch på den valda mappen.

Testa nu att skapa dina egna actions. Om det blir fel händer inget konstigt, ta bort den och gör en ny. Kom ihåg att säkerhetskopiera dina bilder, spara alltid på orginal!

Ändra allt med actions

I filmen ovan ändrar jag bara storleken. Nu när du lärt dig använda actions så kan jag säga att det finns miljoner färdiga actions att ladda hem. Denna nedan är en som du kan installera och få olika färgprofiler på dina bilder, typ som Instagram. Ladda hem den här.

Ladda ner actions

Testa och ha kul med actions!  

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

SÖDERTÄLJE

SÖDERTÄLJE

Limepark AB

Kronstrandsgatan 1
151 36 Södertälje
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

Folketshusvägen 10
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet