En inbjudande turistsida, Visitnora.se

Visitnora.se är nu lanserad. Limepark har stått för grafisk form, uppsättning i SiteVision inklusive en rad specialanpassningar.

Nora turistbyrå ville ha en inbjudande sida som är enkel att redigera, har kopplingar till sociala medier och gör resemål/information enkla att hitta.

Lite noteringar kring lösningen:

  • Varje sida har kopplats till google maps, anger man adress i metadata så dyker platsen upp som en punkt på kartan, mer om denna lösning kommer i en separat nyhet.
  • Med hjälp av enkla metadata kan administratörerna lägga in bildspel och annan information i höger- och vänsterspalten. Bildspelsfunktionaliteten är integrerad med SiteVision och javascriptbaserad vilket gör bildspelen tillgänglig även för de besökare som inte har flash installerat.
  • Hela sidan finns i tre språk, övriga språk släpps när texterna kommer från översättningen.
  • I toppen på startsidan utvecklades en flashanimation innehållande rekommendationer från turistbyrån. Detta skapar en välkomnande känsla och gör startsidan mer speciell än en vanlig undersida. Självklart kan man redigera flashfilen direkt i Sitevision på ett enkelt sätt.
  • All personal på Nora turistbyrå har fått ett Twitterkonto som är sammanfogat i en Twittergrupp. Denna grupp visar vi upp på sidan så besökaren kan få en mer personlig vinkel på vad som händer i Nora. Vi har även lagt in en gästtwittrare som kommer bytas varannan vecka.
  • I väderfunktionen kan administratören bestämma om bara vädret ska synas eller om man vill visa vattentemperaturen också. Detta kan vara ett välkommet attribut på sommaren när besökaren vill iväg och bada.

Besök visitnora.se

Jönköping

Jönköping

Limepark AB

Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping
Vägbeskrivning

Stockholm

Stockholm

Limepark AB

Gotlandsgatan 46
116 65 Stockholm
Vägbeskrivning

Timrå

Timrå

Limepark AB

Folketshusvägen 10
860 35 Söråker
Vägbeskrivning

Örebro

Örebro

Limepark AB

Kansligatan 1
703 61 Örebro
Vägbeskrivning

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik

Limepark AB

Magasinsallén 2
891 31 Örnsköldsvik
Vägbeskrivning

*

I supporten:
Evylyn
AAA - Högsta kreditvärdighet